

## **OSHA 10-Hour General Industry Agenda**

This training program is intended to provide entry level general industry workers information about their rights, employer responsibilities, and how to file a complaint as well as how to identify, abate, avoid, and prevent job related hazards on a job site. The training covers a variety of general industry safety and health hazards which a worker may encounter at a work site.

## Day One

TIME	LENGTH OF TOPIC	ТОРІС
8:30 am – 9:30 am	1 hour	Introduction to OSHA
9:30 am – 9:45 am	15 minutes	Break
9:45 am – 10:45 am	1 hour	Safety and Health Programs
10:45 am – 11:45 am	1 hour	Exit Routes, Emergency Action Plans, Fire Prevention Plans, and Fire Protection
11:45 am – 12:45 pm	1 hour	Lunch
12:45 pm – 2:15 pm	1.5 hour	Walking & Working Surfaces and Fall Protection
2:15 pm – 2:30 pm	15 minutes	Break
2:30 pm – 4:00 pm	1.5 hour	Electrical Safety
		Day ends

## Day Two

TIME	LENGTH OF TOPIC	ТОРІС
8:30 am – 9:30 am	1 hour	Hazard Communication
9:30 am – 10:30 am	1 hour	Personal Protective Equipment
10:30 am – 10:45 am	15 minutes	Break
10:45 am – 11:45 am	1 hour	Machine Guarding
11:45 am – 12:45 pm	1 hour	Lunch
12:45 pm – 2:15 pm	1.5 hour	Materials Handling
2:15 pm – 3:15 pm	1 hour	Bloodborne Pathogens
3:15 pm – 4:00 pm	45 minutes	Review and class evaluation
		Day ends

Length of topics and break times may vary.