HealthSafety@tdi.texas.gov | tdi.texas.gov/wc/safety | 800-687-7080

OSHA 10-Hour General Industry Agenda - Online Video Conference

This training program is intended to provide entry level general industry workers information about their rights, employer responsibilities, and how to file a complaint as well as how to identify, abate, avoid, and prevent job related hazards on a job site. The training covers a variety of general industry safety and health hazards which a worker may encounter at a work site.

Length of topics and break schedule may vary.

	TIME	Length of Topic	TOPIC
Day One 3 H 30 M	8:00 a.m8:30 a.m.		Administrative
	8: 30 a.m 9:30 a.m.	1 Hour	Introduction to OSHA
	9:30 a.m 10:30 a.m.	1 Hour	Safety and Health Programs
	10:30 a.m 10:45 a.m.		Break - 15 minutes
	10:45 a.m 11:45 p.m.	1 Hour	Exit Routes, Emergency Action Plans, Fire Prevention Plans, and Fire Protection
	11:45 a.m 12:15 a.m.	30 Minutes	Bloodborne Pathogens.
	12:15 p.m 12:30 p.m.		Testing / Administrative
Day Two 3 H 30 M	8:00 a.m8:30 a.m.		Administrative
	8:30 a.m 9:30 a.m.	1 Hour	Walking & Working Surfaces, including Fall Protection
	9:30 a.m 10:30 a.m.	1 Hour	Electrical Safety
	10:30 a.m 10:45 a.m.		Break - 15 minutes
	10:45 a.m 12:15 p.m.	1 Hour 30 Min	Hazard Communication
	12:15 p.m 12:30 p.m.		Testing / Administrative
Day Three ₃∺	8:00 a.m8:30 a.m.		Administrative
	8:30 a.m 9:30 a.m.	1 Hour	Personal Protective Equipment
	9:30 a.m 10:30 a.m.	1 Hour	Machine Guarding
	10:30 a.m 10:45 a.m.		Break - 15 minutes
	10:45 a.m 11:45 p.m.	1 Hour	Materials Handling
	11:45 a.m 12:00 p.m.		Testing / Administrative